LOGINWerving en Selectie

De arbeidsmarkt voor hooggekwalificeerd personeel is vluchtig. Hoe vindt u snel een volwaardige vervanger als een belangrijke medewerker opstapt? Veel werkgevers kiezen in zo'n geval voor Statter Recruitment. Samen met u bepalen we de juiste wervingsstrategie. Ons netwerk is daarbij vaak doorslaggevend. Binnen enkele weken krijgt u een of meer geschikte kandidaten op gesprek.

 

Waarom werving en selectie via Statter Recruitment?

  • Wij hebben een goed netwerk met ervaren professionals op hbo- en universitair niveau
  • Wij bemiddelen in elke regio van Nederland  en hebben daarnaast ruime ervaring in buitenlandse bemiddeling
  • Wij bemiddelen in een groot aantal verschillende vakgebieden
  • U krijgt drie of vier geschikte kandidaten op gesprek 
  • In korte tijd heeft u een contract met de beste kandidaat

 

Werving-en-selectieprocedure

1.        Grondige opdrachtoriëntatie: Door tijd en aandacht te investeren in een grondige oriëntatie op de functie en uw organisatie zijn wij in staat om u weldoordacht en gefundeerd te adviseren over de meest kansrijke wervingsstrategie.

2.        Functieprofiel: De zoektocht naar de juiste kandidaten voor uw functie starten we met het opstellen van een gewenst functieprofiel.

3.        File en open search: Wij zoeken kandidaten voor u uit ons kwalitatief hoogwaardige kandidatenbestand (file search). Dit bestand stelt ons vaak in staat een aantal kandidaten te selecteren, die geschikt zijn voor de functie. Wij zoeken echter ook binnen ons omvangrijke netwerk naar geschikte kandidaten voor uw functie (open search). Dit biedt u de exclusieve mogelijkheid om met kandidaten in contact te komen die (nog) niet actief zijn op de arbeidsmarkt. Wij informeren potentiële kandidaten uiteraard discreet.

4.        Advertentieformat: Wij adverteren bij voorkeur in aansprekende lay-out met uw logo en het logo van Stätter Recruitment. Dit levert een kwalitatieve én kwantitatieve verbetering op in de respons. Kandidaten vinden het prettig om zich eerst via een intermediair op een functie te oriënteren om in een later stadium kennis te maken met de organisatie. Het kan in voorkomende gevallen ook gewenst zijn om de zoektocht naar nieuw talent in stilte te laten plaatsvinden. Een anonieme wervingsadvertentie onder het logo van Stätter Recruitment kan dan uitkomst bieden. Advisering over de voor de functie meest effectieve media is kosteloos en de plaatsingskosten via Statter Recruitment zijn veelal lager voor u.

5.        Voorselectie: Met de kandidaten die wij aan u presenteren, vindt altijd eerst een voorselectiegesprek plaats in een neutrale omgeving. Deze gesprekken zijn compact en doelgericht en resulteren in een gefundeerde beoordeling van de mate van geschiktheid van de kandidaat.

6.        Presentatie: Geschikte kandidaten worden met behulp van anonieme, maar actuele cv’s voorgesteld in een heldere presentatie. Door u alleen de geschikte kandidaten voor te leggen bespaart u tijd. U beslist welke kandidaten u wilt uitnodigen voor het selectiegesprek.

7.        Wij ondersteunen, u beslist: Wij adviseren en ondersteunen u bij het samenstellen van selectie- en adviescommissies. We bereiden de selectie- en adviesgesprekken voor en bieden u de mogelijkheid om de commissieleden te trainen (*). Door tijdens de gesprekken met de kandidaten aanwezig te zijn waarborgen wij de procesgang. In de nabespreking van de kandidaten komt u tot de keuze van een of meerdere eindkandidaten, zodat u de beslissing kunt nemen.

8.        *. Training Selectievaardigheden: In het interne selectie (en advies-)traject verzorgt Statter Recruitment desgewenst een (mini-)workshop selectievaardigheden voor de leden van de selectie-/adviescommissie(s). In deze workshop, die vlak voor de selectiegesprekken bij uw organisatie zal plaatsvinden, wordt aandacht besteed aan een drietal onderwerpen: • Selectievaardigheid; basisprincipes bij het stellen van vragen en het beoordelen van kandidaten. • Werkafspraken; wie doet wat en hoe zijn de gesprekken georganiseerd? • Afstemming van doelstelling tussen selecteurs; wat willen we bereiken, hoe meten we dat? Naast het verschaffen van inzicht in en het oefenen in het toepassen van selectie-instrumenten biedt de workshop de mogelijkheid om de onderlinge afstemming een positieve impuls te geven en het draagvlak voor de aan te trekken kandidaat te vergroten.

9.        Assessment: Als een assessment deel uitmaakt van de selectieprocedure kan Statter Recruitment dit voor u verzorgen.

10.     Coaching: Statter Recruitment biedt indien wenselijk een coaching traject voor uw medewerkers. Centraal staat het versterken van het professioneel handelen middels zelfreflectie op het persoonlijk en samen functioneren.

11.     Evaluatie/nazorg: Statter Recruitment kent een gedegen kwaliteitszorgsysteem. Tussen de drie tot zes maanden na de indiensttreding van de kandidaat blikken we met u en de nieuwe collega's terug op de procedure, de resultaten en de prestaties tot op dat moment. Uw ervaringen en waardevolle feedback stellen ons in staat continu te werken aan onze kwaliteit.

 

Contact

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met info@statter.nl of bellen +31 (0)20-7162747 

 
NIEUWE VACATURES
Payroll & HR Administrator (part time)
Locatie: Naarden of Den Bosch

Client Director Marketing Reserach
Locatie: Netherlands

Marketing Specialist (europe)
Locatie: Amsterdam


MARKETING VACATURES

Research Consultant
Research Director
Marktonderzoeker
Channel Marketeer
Marketing Manager
Marketing Intelligence Manager
Digital consultant
CRM marketeer
Propositie marketeer
Pricing manager
Brand manager
Productmanager

SALES VACATURES

Business development manager
Sales Manager
Sales Director
Account Director
Commercieel manager
Sales representative
Commercieel Directeur
Regional Sales Manager
International Sales Manager
Sales Engineer
Senior Sales Consultant
Account Manager

OVERIGE VACATURES

Financial Controller
Accounting manager
Financial manager
Supply Chain Planner
Innovation Transport Manager
Tax Accounting Manager
Tax Specialist
GL Accountant
Transport Manager
Energy Specialist
Audit manager
Regulatory Affairs Specialist

OVER STATTER

Persoonlijkheidsanalyse: Het DISC model
Statter voor klanten
Statter voor kandidaten
Werving en Selectie
Interim Management
International Recruitment
StatTec engineering & technology
W&S Recruitment Model

MEER INFORMATIE

Contact Statter Recruitment
Statter op Facebook
Statter op Twitter
Statter op LinkedIn
Vacatures Amsterdam
Vacatures Rotterdam
Vacatures Utrecht
Privacy en bescherming persoonsgegevens
Statter Recruitment Blog
Infographic
Statter on Pinterest!
Partner in Recruitment
Webdesign & online marketing 123webidee.nl